Waar je ook voor kiest het wordt beslist je droomvakantie.

 

 

  hoogste comfort hoogste comfort hoogste comfort hoogste comfort
Kom thuis in onze vakantiewoning..
Fietsers welkom, verblijf met karakter, kindvriendelijk verblijf, unieke ligging op het platteland.
kinderen welkom karaktervolle woning Fietsers welkom rustige ligging

zomeractie

Hageland magazine voorjaar: heropening Africamuseum in Tervuren, klim naar de vredesbeiaard van Aarschot, bezoek brouwerij De Vlier, recreatieseizoen van start in de provinciedomeinen, nieuwe wandelnetwerk Demer en Dijle, maar vooral mis het Groot Verlof in Leuven niet.

Demervallei: zin om op ontdekkingstocht te gaan? Te voet, met de fiets of zelfs per kajak kom naar een van de Demerbakens voor een bijzondere ontmoeting met de Demervallei.

Dichtbij en verrassend mooi.
Wandelkaart 'Hagelandse Heuvels' met 300km wandelplezier is gratis ter beschikking. Logeren in de Hagelandse heuvels is zoveel meer dan alleen maar slapen.

Speelbos Meetshoven in Aarschot is een mooi wandelbos met ingerichte speelzone met houten verdedigingswal en kampen met houten tronen en reuzenkatapulten. Alle speelelementen werden gemaakt met materiaal uit het bos. Kom er zeker met je kinderen van genieten.

  Meetshoven Meetshoven speelbos

 

Als eerst gemeente in Vlaams-Brabant heeft Holsbeek de Wereld vredesvlam. Ze staat op een idyllisch plekje waar alle voorbijgangers op een prachtig panoramisch zicht worden getrakteerd. Vredesvlam

Gobbelsrodewandeling, je vertrekt aan onze vakantiewoning en langs holle wegen en veldwegen doorkruis je vele akkers, onderweg kan je genieten van de mooie vergezichten. De Sint-Catharinakerk dateert uit de 11e-eeuw en zou de oudste kerktoren in de provincie zijn.
http://www.toerismevlaamsbrabant.be/wandelen/gobbelsrodewandeling/index.jsp

Speelbergkapel Speelberg kapel

 

Engelenburcht in Tildonk: mensen met autisme kunnen hun bezoek aan het Belevingscentrum 1914_18 in Tildonk , dat als eerste een visueel stappenplan kreeg, optimaal voorbereiden en zo een kwaliteitsvollere uitstap beleven.

 

     

 

Vlooybergtoren

Vlooybergtoren in Tielt Winge

Internationale erkenning voor architecturaal huzarenstuk in het Hageland.

De Vlooybergtoren uit serie 'Callboys' is nu opnieuw opengesteld voor het publiek.

UitkijktorenWinge

Provinciaal domein van Kessel-Lo ( zwembad gaat open op 1 mei) of De Halve Maan in Diest.

verliefd op Vlaams-Brabant Vlaams-Brabant

Jana het mooiste prinsesje opening 6 april


Weet jij wie er vroeger allemaal gewoond heeft in het Kasteel van Horst? Of waarmee ridders hun billen afveegden? Of wat de kasteelbewoners vroeger aten & dronken? Ga op stap met ridder Pynnock, page Tijl, gravin Maria-Anna en kokkin Margriet en je komt het allemaal te weten!  

 

zwaard   vdp

 

Wijnroute: De zon in je glas.

Hagelandse wijn proeven in het bezoekerscentrum van WezemaalMolenbergher in Kortrijk-Dutsel Uilenberger

 

genieten plezier vriendjes

 

Leuven: de gezellige historische omgeving en de opeenvolging van 36 cafés met evenveel terrassen en evenveel verschillende karakters, maakt van de Oude Markt "de langste toog" de unieke terraslocatie bij uitstek. Oude Markt Leuven met de langste toog Wil je Leuven verkennen instaleer dan de app: "City Walk" Leuven of "Martelaarsteden"

Het Africa museum in Tervuren: volg de gids naar de hoogtepunten van de collectie in het gebouw.

Klim naar de nieuwe vredesbeiaard in de Onze-Lieve-Vrouwkerk in Aarschot.

Bezoek het Damiaanmuseum in Tremelo.

Holsbeek: brouwerij "De Vlier" iedere zaterdag rondleiding met wat dacht je?

 

Samen met Nora, Gust en Lowie een zomer lang plezier met de zoektochten Emma, Jolien, Marie en Miel, ook zin in een kortbij vakantie? vriendje van Jommeke bij de familie Nijs  

De tuin van(H)Eden

poëzie in de tuin terras

 

In het sfeervol dorpje Kortrijk-Dutsel waar het in de tuin van de Uitweg genieten is van  natuur, rust en vooral…. de stilte.
Geniet van een mooi stukje poëzie in de ruime tuin temidden van de velden.
Of kijk je liever in het boek"Mijn moestuin" van Wim Lybaert? Vanuit zijn eigen moestuin in Brugge neemt hij je mee op een boeiend moestuinavontuur vol humor
De Uitweg is een ideaal verblijf met kinderen.
Kies nu je gewenste datum, snel boeken is de boodschap.

Familie Nijs - Uitweg 16 - 3220 HOLSBEEK (Kortrijk-Dutsel) - +32 (0)496 51 27 78 - wilfried.nijs@telenet.be - www.de-uitweg.be